「文化相通」:古代到現代絲綢之路的中國千年思維的轉變

讲座名称: 「文化相通」:古代到現代絲綢之路的中國千年思維的轉變
讲座时间 2017-06-06
讲座地点 管理学院辅楼123
讲座人 冯达旋
讲座内容
讲座题目:「文化相通」:古代到現代絲綢之路的中國千年思維的轉變
讲座时间:2017年6月6日(周二)上午9:30
讲座地点:管理学院辅楼123
讲座摘要:Inpast several years, China has made bold and innovative moves, such as AsianInfrastructure Investment Bank (AIIB), Regional Comprehensive Economic Partnership(RCEP), development of a multitude of intercontinental transportation andeconomic infrastructures and so on to establish palpable linkage with the worldbeyond China in real-time and real-space. In this talk, I will discuss atlength the underlying challenge, namely “cultural communication,” facing China and what fundamental step China has initiated inthe past few years with gusto to mitigate it.
 

 

讲座人介绍
冯达旋教授现任澳门大学全球事務總監兼校長特別助理。冯教授是世界著名的理论核物理学家,是具有东西方大学教学、科研管理和办学经验的高级专家。他曾任美国德克萨斯大学达拉斯分校负责科研的副校长、台湾成功大学执行副校长、台湾清华大学(新竹)高级副校长,美国五百强企业SAIC副总裁。冯教授现在是13所中国大陆顶尖大学的客座或荣誉教授,以及中国大陆、马来西亚与印度尼西亚多所大学的董事或学术科技顾问。

 

讲座视频 暂无视频

(转载文章,请注明出处: 西安交通大学学术资源平台 http://meeting.xjtu.edu.cn)

如果您有学术信息和动态,欢迎投稿,wuxuan@mail.xjtu.edu.cn。我们将在第一时间确认并收录